Casos consultats al Comitè d’Ètica Assistencial d’Atenció Primària de l’ICS. Llibre de Casos

llibre-de-casosLes dades dels casos exposats en aquest llibre s’han agafat com a despersonalitzades a fi de conservar l’anonimat de les persones que responen a les diferents situacions. La finalitat del plantejament dels casos, així com també les respostes donades pel Comitè, busquen contribuir a l’expansió de la reflexió ètica en l’àmbit de la salut, i que es prenguin les respostes següents com a patrons que puguin guiar una ulterior pràctica assistencial en l’atenció primària.

En coherència amb aquesta finalitat expressada en les línies anteriors, es justifica l’elecció dels casos exposats no com la relació de tots els casos rebuts de diferents professionals al Comitè, sinó com a una selecció curosa, a fi i efecte de trobar una classificació que representi les temàtiques més sol·licitades i/o paradigmàtiques de cada situació que hagi estat consultada, responent d’aquesta manera els dubtes que més es formulen en l’àmbit de l’assistència primària. Per tal de fer aquesta classificació, s’ha de ressaltar que s’han exclòs consultes referents a temàtiques repetides i subsumides en altres que sí que s’han inclòs en aquest llibre, així com també s’ha inclòs un cas que no és pròpiament relatiu a l’assistència primària, però que representa una situació paradigmàtica en la pràctica mèdica en general, i que és protagonista de molts debats i de moltes interpretacions diferents1 també en l’assistència primària.

llibre-de-casos

Aquesta entrada s'ha publicat en Consultes, Documents d'interès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s