Jornada “El dret a la salut i la desigualtat social”

accesuniversalsalut        El dret a la salut, com tot dret fonamental, aspira a garantir de manera igual a tots els ciutadans uns bens tan importants com són l’assistència sanitària i unes condicions de vida saludables, entre d’altres. Aquesta vocació igualitària del dret a la salut queda greument impugnat per les desigualtats en salut que avui caracteritzen la nostra societat. Per això, el reconeixement constitucional i estatutari de la salut com un dret fonamental ha de condicionar la manera en què es gestionen i distribueixen els recursos sanitaris disponibles en una comunitat amb la finalitat que la xarxa assistencial estigui plenament compromesa amb la reducció de les desigualtats en salut. Tanmateix, els determinants socials de la salut ens fan ser conscients que aquestes desigualtats tenen el seu origen factors socioeconòmics, ambientals i en hàbits de vida que, al seu torn, estan fortament condicionats per les estructures socials. Per això, una societat que vulgui garantir realment el dret a la salut ha d’impulsar també totes aquelles polítiques públiques que, més enllà de les estrictament sanitàries, incideixen en les causes socials de les de les desigualtats en salut amb l’objectiu de reduir-les de manera efectiva.

En el decurs de la Jornada, que se celebrarà el proper 14 de març, a les 18,30 hores, a l’Auditori del campus de la Ciutadella, Universitat Pompeu Fabra, es presentarà l’Estudi “Desigualtats socioeconòmiques en la salut i la utilització de serveis sanitaris de la població de Catalunya” i el Conseller de Salut pronunciarà la conferència Jornada “El dret a la salut i la desigualtat social”.

Més informació

Aquesta entrada s'ha publicat en Congressos / Jornades/Seminaris i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s