Declaració de Girona

declaració de girona           El Col·legi de Metges aprofita, al cap d’un any d’acabar el Congrés,  per reenviar la Declaració de Girona, document que és la Conclusió del 3r. Congrés sobre la professió mèdica que es va fer l’any passat i en què hi va haver 4 ponències sobre Lideratge i professió, noves realitats i nou professionalisme, codi deontològic, i formació dels i de les professionals.

Aquesta és una declaració dels principis bàsics que han de regir la professió mèdica, la qual s’exerceix en una societat que ha sofert profunds canvis, entre els quals hi ha els avenços constants en l’àmbit de les tecnologies de la comunicació. S’obren nous reptes i oportunitats per canviar i innovar i apareixen nous dilemes ètics que cal resoldre.

Declaració de Girona

 

En la declaració s’hi esmenta explícitament la necessitat de:

  1. Formar-se i orientar-se a l’excel·lència, no només científica sinó també pel que fa a habilitats i actituds.
  2. Tenir a la persona en el centre de l’activitat i la vocació professional i fer que la relació es basi en la confiança, l’empatia i el respecte.
  3. Reivindicar els valors de la professió que passen per: l’honestedat, el compromís, l’altruisme, la integritat, l’autoexigència, la feina ben feta i l’excel·lència. Alhora, també s’incorporen valors emergents com el lideratge, el treball en equip, la capacitat de gestió i adaptació i el rendiment de comptes.
  4. Comprometre’s amb models organitzatius que tinguin en compte la continuïtat, qualitat, seguretat de les persones, la col·laboració i el treball interdisciplinar.
  5. Renovar el compromís amb la societat i revisar periòdicament aquests principis, incloent-hi també el codi deontològic.
Aquesta entrada s'ha publicat en Documents d'interès i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s