El respecte a la voluntat de la persona amb trastorn mental i/o adicció: la Planificació de Decisions Anticipades

salut mental 3        El dimarts, 24 d’abril de 2018,  a la Sala d’actes del Departament de Salut, es presenta el document del Comitè de Bioètica de Catalunya i l’informe de la Federació Salut Mental Catalunya sobre “El respecte a la voluntat de la persona amb trastorn mental i/o adicció: la Planificació de Decisions Anticipades”.

Promoure la presa de decisions de manera autònoma i amb llibertat en tots els àmbits de l’atenció sociosanitària és un dels imperatius legals de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat. La introducció de la Planificació de Decisions Anticipades (PDA) en l’àmbit de la salut mental representa un conjunt de reptes, interrogants i desitjos que interpel·len l’actual status quo de l’àmbit. S’obre la porta a codecidir sobre el procés terapèutic, el tracte que rep la persona en aquest procés i suposa plantejar-se un canvi en l’actual funcionament de la xarxa de salut mental. Les institucions i les entitats, els serveis i la seva organització, els tractaments clínics i la medicació o les relacions entre els diferents agents del sector es desvelen com a susceptibles de ser afectades per aquest canvi. Introduir la PDA i fomentar l’ús del document de voluntats anticipades en l’àmbit de la salut mental no només posa una eina a disposició d’un sistema per tal de millorar-lo, sinó que posa de manifest l’emergència d’un “nou” paradigma que estructuri la salut mental a Catalunya.

Més informació

Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Congressos / Jornades/Seminaris, Documents d'interès i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s