Compartir la història clínica: que la seguretat no ens malmeti la confidencialitat

El grup d’Etica de la Societat Catalana de Medicina de Familia (CAMFIC), partint de la base que la història clínica és del i de la pacient i que la recollida de dades es fa en un entorn de relació professional-pacient, amb l’objectiu de prestar una millor atenció i en benefici de la persona, fa algunes recomanacions per millorar-ne la confidencialitat.

  1. Recomanacions/peticions per a les persones responsables del disseny i seguiment de les estacions clíniques de treball: passen per modificar i redefinir els perfils d’accés dels i de les professionals, fent agrupacions de dades per nivells de sensibilitat. També per disposar de sistemes d’avisos i alertes que s’activin automàticament quan es pugui accedir per a un ús incorrecte i per fer mesures educatives i formatives tant als i a les professionals com a la població sobre l’ús correcte d’aquestes dades.
  2. Recomanacions per als professionals. Respectar les persones i els seus desitjos de compartir o no informació, revisar la informació continguda a la història clínica (especialment les “etiquetes”), ser sempre prudent en les actuacions i no emprar les dades de la història clínica per a una finalitat diferent a l’assistencial sense el consentiment explícit del o de la pacient.

Document

Aquesta entrada s'ha publicat en Documents d'interès i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s