Butlletí de Salut Pública de Catalunya. Projecte “Nursing Now”

El darrer Butlletí de Salut Pública de Catalunya conté algunes notícies d’interès, entre elles el projecte “Nursing Now”.  “Nursing Now” és una campanya global de tres anys impulsada pel Consell Internacional de les Infermeres (CII) i de la Organització Mundial de la Salut (OMS) (2018-2020). Té per objectiu posicionar la professió infermera allà on ha d’estar i apoderar els infermers i les infermeres per liderar els reptes de salut del segle XXI. Vol impulsar l’excel·lència i posar al centre les cures infermeres com a instruments per a la millora de la salut de la població i la disminució de les desigualtats.

Posa de manifest la necessitat d’impulsar el lideratge del personal d’infermeria en els sistemes de salut i comptar amb la seva aportació en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties. En tractar-se dels i de les professionals de la salut més propers a la comunitat, esdevenen actors fonamentals en el desenvolupament de nous models de cures i sostenen els esforços a escala local per garantir la millor atenció per a la salut possible.

Butlletí

Aquesta campanya parteix de l’informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic l’octubre de 2016 anomenat ‘Triple Impact’. En ell, descriu el triple impacte de la Infermeria en els sistemes de salut. L’evidència científica mostra que apostar per la Infermeria:

  • Es tradueix en un impacte directe en la salut de la població.
  • Promou l’equitat de gènere. (Professió amb més del 80 per cent de dones)
  • Té un impacte econòmic directe en la sostenibilitat dels sistemes de salut.

El govern català s’ha adherit a aquesta campanya.  Moltes entitats proveïdores de serveis i associacions professionals també s’estan adherint a aquest projecte.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Articles d'Interès, Documents d'interès i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s