Notícies destacades del Butlletí de la Sociedad Española de Medicina de Familia

Ens fem ressò de les principals notícies publicades al darrer Butlletí de la Sociedad Española de Medicina de Familia. La primera, fa referència al Comentari sobre “la immigració i la sanitat”. La seva autora, Silvia Barro Lugo,  recorda un informe publicat el 2016 sobre aquesta qüestió en què assenyala que la despesa de les persones immigrants en sanitat és inferior a la de la poblacío autòctoma, però que malgrat això la despesa sanitària i social dels i de les immigrants ha estat utilitzada com arma política. A tal efecte, recorda un informe d’Héctor Cebolla i Amparo González en què s’analitza aquesta qüestió; en ell es conclou que:

  • L’accés dels i de les immigrants al sistema públic de salut és vist amb certa normalitat per part de l’opinió pública majoritària.
  • Tot i la crisi i les retallades, l’actitud dels espanyols i de les espanyoles a favor de l’accés per part de les persones immigrants al sistema sanitari s’ha reforçat.
  • Es veu amb més recel l’accés dels i de les immigrants de països rics (dels que es pensa que abusen més i sobre els quals els espanyols i les espanyoles haurien de tenir preferència) que el dels procedents de països pobres al sistema sanitari.
  • Tot i que la sanitat ha estat àmpliament polititzada durant l’època de crisi a Espanya, aquesta politització no està justificada ni per les dades d’ús del sistema sanitari de les persones immigrants ni per l’opinió pública de la societat espanyola. En cap moment va saltar al debat polític la distinció entre immigrants en general i immigrants de països rics.

També cal fer esment a l’Estudi publicat per Bloomberg en què s’assenyala que Espanya és el país més saludable del món, i on responsabilitza “a l’Atenció Primària proporcionada especialment per proveïdors públics, metges de família especialitzats i personal d’infermeria” dels bons resultats en salut. (Informe en anglès).

Per finalitzar, destaquem la declaració dels metges i de les metgesses de família sobre el món i les accions per millorar la salut del planeta. La medicina de familia reconeix cada cop amb més intensitat els patrons canviants de les malalties que els i les pacients relacionen amb el medi ambient.  (Informe)

Aquesta entrada s'ha publicat en Articles d'Interès, Documents d'interès i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s