Butlletí Salut Catalunya

Del Butlletí Salut Catalunya número 95 del mes de desembre de 2019, volem destacar dos  articles:

  • La presentació de la carta del voluntariat en l’àmbit de la salut. S’estima que a Catalunya hi ha mig milió de persones voluntàries vinculades a unes 12.000 entitats, de les quals un 4% es dediquen a serveis sanitaris. La Generalitat vol impulsar i reconèixer i consolidar les tasques dels voluntaris i de les voluntàries de la salut.  La primera carta del voluntariat de la salut es va editar el 2010. El 2019 se n’ha publicat una segona edició que parteix de la Llei 25/2015 de 30 de juliol, del voluntariat i foment de l’associacionisme, amplia el seu abast a tots els centres de salut (hospitals, atenció primària, sociosanitaris, salut mental i addicions) i intenta aportar un marc estratègic que ajudi als diferents implicats a desenvolupar la tasca del voluntariat de la salut. Es vol aconseguir un canvi de paradigma en el sistema sanitari, anant cap a un model centrat en la persona, més apoderada, informada i exigent, que demana més participació. En la carta del voluntariat es parla, entre altres aspectes, de la missió, visió i valors dels voluntaris i de les voluntàries en l’àmbit de la salut, de la visibilitat de la tasca del voluntariat, de la sensibilització i de l’impuls a l’activitat voluntària, abordant així mateix aspectes com és la preparació del voluntari/a i la seva formació.

Butlletí

  • L’eina web del Departament de Salut Decisions compartides al final de la vida. El document està elaborat per un equip multidisciplinar que inclou la major part de professionals que atenen els ciutadans i les ciutadanes i que poden ajudar-nos a prendre aquestes decisions. En l’eina s’explica què s’entén per atenció al final de la vida i quines situacions es poden donar quan es pateix una malaltia en fase avançada o quan la persona té un pronòstic de vida de només unes setmanes o mesos. Intenta proporcionar continguts d’informació i de reflexió per ajudar les persones a identificar les seves preferències i a expressar-les anticipadament per decidir com volen viure l’etapa final de la seva vida.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Articles d'Interès, Documents d'interès i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s