COVID-19. Recomanacions per a la presa de decisions ètiques sobre l’accés de pacients a unitats de cures especials en situacions de pandèmia. Document de consens de l’OBD”

L‘Observatori de Bioètica i Dret (OBD) de la Universitat de Barcelona ha elaborat les seves “Recomanacions per a la presa de decisions ètiques sobre l’accés de pacients a unitats de cures especials en situacions de pandèmia. Document de consens de l’OBD“. La proposta té l’objectiu d’orientar l’actuació dels i de les professionals sanitaris i facilitar una presa de decisions homogènia en l’àmbit de l’atenció a pacients en situació crítica. En aquest moment excepcional d’emergència sanitària, les necessitats de la salut pública poden justificar una limitació dels drets i preferències dels individus, però això s’ha de fer mitjançant pautes prèvies, generals i transparents.

El document està dirigit als i a les professionals sanitaris però, també, té la intenció d’informar als ciutadans i les ciutadanes dels difícils dilemes ètics que es poden presentar als hospitals de tot el país. Una societat democràtica ha d’estar informada, ser capaç d’assumir els fets i participar en el debat social que requereix aquesta pandèmia que atravessem. És precís aprendre lliçons de solidaritat davant aquesta emergència sanitària i, una vegada es superi, proposar -i dur a terme- reformes estructurals per evitar que les presents circumstàncies puguin repetir-se.

Aquesta entrada s'ha publicat en Documents d'interès i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s