Conferència d’ètica de la cura amb Marian Barnes

ética de les curesMarian Barnes, professora Emèrita de Política Social de la Universitat de Brighton, impartirà la conferència “The Necessity of Care to Justice: reflections on the ethics of care for health professionals”. Acte online organitzat amb el Col·lectiu Minerva a través de zoom. Hi haurà traducció simultània. La conferència tindrà lloc el proper 9 de novembre a les 11:15 hores.

L’ètica de la cura troba els seus orígens en la distinció entre ètica relacional i una ètica més abstracta i descontextualitzada, associada a la justícia. La relació entre la cura i la justícia ha estat un tema molt important al llarg del desenvolupament de l’ètica de la cura en diferents disciplines i àrees aplicades, incloent-hi la infermeria i altres àmbits de la salut. Aquesta conferència tractarà aspectes clau en el desenvolupament de l’ètica de la cura des d’aquesta perspectiva, i argumentarà que el personal sanitari té un coneixement dels imperatius ètics associats amb la interdependència i la vulnerabilitat. Una posició que reconegui la necessitat de la cura en la justícia, reforça el significat de l’ètica de la cura no només a l’hora d’informar a la seva pràctica, sinó també com a ètica de la política. Per això, els i les professionals de la salut tenen responsabilitat més enllà dels seus rols “pràctics” per a contribuir en polítiques de salut justes i solidàries. Podem considerar tres contextos que planteja diferents qüestions que il·lustren la contribució de l’ètica de la cura així: la cura al final de la vida, les intervencions no desitjades en salut mental i l’atenció mèdica a les persones migrants. Les qüestions que l’ètica de la cura ens conviden a plantejar en aquests contextos són força diferents de la base ètica de la justícia. Però també hem de considerar com desenvolupar la base de coneixement per a informar sobre les polítiques: com podem “investigar amb cura”, i qui hauria de participar en aquests processos.

Més informació

Aquesta entrada s'ha publicat en Conferències i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s