Llibre de Casos

CEAAPICS. Llibre de Casos II

Posted on 11/12/2020by ceaapics

 Ens complau publicar  el  segon llibre de Casos del CEAAPICS, a partir del treball de Marie Anne Zúñiga Soulat, Llicenciada en Filosofia, Professora de Filosofia de la Universitat Adolfo Ibáñez, de Santiago de Chile, resultat del treball de pràctiques del Màster de Ciutadania i Drets Humans a la Universitat de Barcelona, Facultat de Filosofia, realitzades al CEAAPICS.

L’estudiant ha fet reflexió teòrica tenint com a base l’ètica de les virtuts arran dels casos treballats al CEAAPICS – recordeu que el Llibre I es va fer al voltant dels principis de la Bioètica -, donant valor afegit i aportant la visió filosòfica fonamentada i actualitzada.

Agraïm la seva tasca i dedicació al CEAAPICS, que ens aporta una nova cosmovisió des la seva experiència partint d’un àmbit diferent com és el de la docència universitària de la filosofia i la pertinença a la cultura llatinoamericana.

Volem expressar el nostre convenciment en què aquesta lectura aportarà nous elements de reflexió ètica en la tasca diària.

Llibre de casos II

llibre-de-casos

Casos consultats al Comitè d’Ètica Assistencial d’Atenció Primària de l’ICS. Llibre de Casos

 

Em plau presentar aquest Llibre de Casos fruit de la col·laboració del Comitè d’Ètica d’Atenció Primària amb la Universitat de Barcelona en concret amb la Facultat de Filosofia.

L’alumne en pràctiques José González Fuxà , estudiant de Grau de Filosofia de la UB, ha seleccionat divuit casos  corresponent a consultes rebudes al CEAAPICS, els ha ordenat  i ha fet les introduccions teòriques . És un recull de situacions algunes molt freqüents a l’Atenció Primària i això ens sembla molt interessant i útil pels i per a les professionals que es tornen a trobar en la pràctica clínica en aquests problemes ètics, en les dificultats de prendre decisions tenint en el rerefons els valors de l’excel·lència professional i de donar una atenció de qualitat als seus i a les seves pacients.

Ha estat enriquidor per a les persones membres del CEA compartir la visió des del punt de vista d’un estudiant de Filosofia, un ciutadà que veu l´Atenció Primària cóm un agent extern  i que dona contingut valoratiu des de l´estudi i la ètica aplicada. Reconeixem el seu treball acurat i la seva implicació en aprofitar el temps compartit en el nostre CEA. També com a coordinadora de la publicació he viscut la complementarietat de la visió mèdica i la mirada filosòfica.

Agraïm la col·laboració de la professora Begoña Román que ha tutoritzat l’alumne i ha aportat la seva experiència docent i bioètica.

Carmen M Prieto

Vicepresidenta del CEA ICS

Coordinadora del Llibre de Casos

Llibre de Casos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s