Accident de Trànsit d’una persona que pateix una  addicció i allargament de l’ IT

162cotxesjoguinaEl document d’Incapacitat Laboral Temporal el  fa el metge o metgessa  per  justificar una absència al treball quan hi ha una alteració de l’estat  de salut, ja sigui de causa física o psíquica

Per tant, si aquesta persona consumeix  és  recomanable que no treballi conduint .

Com a professionals de capçalera  hem de tenir les habilitats suficients  per fer veure a la persona  usuària que, si condueix sota els efectes de substancies tòxiques, està cometent un atemptat contra la salut pública  i contra la seva pròpia salut doncs, en aquestes condicions, és més fàcil tenir un accident.

Com a capçaleres  hem de confiar  que la persona usuària entendrà les recomanacions plantejades, sol·licitarà visita al CAS i iniciarà teràpia de desintoxicació a la qual donarem suport   i seguirem d’a prop.

A partir d’aquest moment, i d’acord amb la persona usuària i el CAS  podem plantejar  donar l’alta laboral  ( o no), segons l’evolució de la seva dependència.

Hem de recordar que el diagnòstic de la malaltia pel qual es dóna la baixa només surt al exemplar pel treballador. Podem, tanmateix,  registrar a la història clínica els motius d’allargament de la baixa, una vegada  recuperat de les lesions de l’accident de trànsit.

Finalment, podem advertir a la persona que, en cas que tinguem coneixement que condueix  sota els efecte de substancies addictives,  tenim el deure moral  i professional de denunciar-lo.

________________________________________________________________

alertaAquests reflexions són fruit de les consultes que han arribat al CEA sobre dilemes ètics en la nostra pràctica assistencial en l’Àmbit de l’Atenció Primària de Salut.

Aquests comentaris que compartim de manera anònima, pretenem que siguin una eina per facilitar la reflexió ètica en conflictes quotidians en què els i les professionals ens podem trobar, entenent sempre que cada situació és única i particular i que no es pot generalitzar. Així, doncs, volem que serveixi per crear debat des del punt de vista de la bioètica, mai substituir-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s