Circuit per a la destrucció de documentació confidencial

168informeprimariaEn primer lloc, cal assenyalar que aquesta temàtica no la consideraríem a priori un dilema ètic, sinó un problema organitzatiu.

Cada centre ha de tenir establert un circuit per garantir la destrucció del paper amb informació confidencial de manera segura. Si és necessari es pot fer una reunió per tal de donar la informació necessària per la conscienciació del problema per part de tot l’equip i personal del centre.

El Comitè desconeix si dins el contracte establert entre l’ICS i l’empresa encarregada del servei de neteja està inclòs o no el gestionar o participar d’alguna manera en el maneig i destrucció dels papers amb informació confidencial. Però sí podem afirmar  que el personal de neteja efectivament té un compromís de confidencialitat que ve donat de manera implícita al tenir accés a informació confidencial de les persones pacients.

Creiem també que el director o directora de l’equip  té la obligació moral de facilitar la formació adient sobre confidencialitat al personal de les empreses que treballen al centre però són alienes a l’ICS.

________________________________________________________________

alertaAquests reflexions són fruit de les consultes que han arribat al CEA sobre dilemes ètics en la nostra pràctica assistencial en l’Àmbit de l’Atenció Primària de Salut.

Aquests comentaris que compartim de manera anònima, pretenem que siguin una eina per facilitar la reflexió ètica en conflictes quotidians en què els i les professionals ens podem trobar, entenent sempre que cada situació és única i particular i que no es pot generalitzar. Així, doncs, volem que serveixi per crear debat des del punt de vista de la bioètica, mai substituir-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s