En relació aquest tema, voldríem aprofitar per reforçar el concepte de confidencialitat de les dades del o de la pacient, que ha de prevaldre sempre per davant de qualsevol necessitat administrativa i que, només en el cas d’una demanda del jutge, s’hauria de remetre la informació que demana, sempre tenint en compte el procediment existent en relació al lliurament de l’historial clínic.
Per tant, independentment de les dades administratives i sanitàries que siguin necessàries per omplir el document de prestació d’assistència a estrangers, no s’ha d’aportar el full del MEAP de la història de la persona atesa.
El o la professional que presti l’assistència haurà de fer constar les dades de l’atenció prestada, i signar amb el segell identificatiu, i entregar el full d’assistència a la persona pacient.
Els i les professionals de Gestió i Serveis (GIS) han de formalitzar les dades administratives i faran signar a la persona sol·licitant. Amb posterioritat, des de GIS s’envia a la unitat econòmica de la Direcció d’Atenció Primària corresponent.
________________________________________________________________
Aquests reflexions són fruit de les consultes que han arribat al CEA sobre dilemes ètics en la nostra pràctica assistencial en l’Àmbit de l’Atenció Primària de Salut.
Aquests comentaris que compartim de manera anònima, pretenem que siguin una eina per facilitar la reflexió ètica en conflictes quotidians en què els i les professionals ens podem trobar, entenent sempre que cada situació és única i particular i que no es pot generalitzar. Així, doncs, volem que serveixi per crear debat des del punt de vista de la bioètica, mai substituir-lo.