Informe per a ingrés involuntari

205dadesidocumentsAbans de fer un informe mèdic per demanar un ingrés involuntari hem de tenir en compte les següents consideracions:

Els familiars no poden demanar l’informe de salut ni tenir accés a les dades de la Història Clínica si no s’ha demostrat que la persona pacient està incapacitada. Per tant, la família no pot tenir accés a la seva informació clínica.

Partint d’aquí, sempre cal preguntar a la persona pacient i intentar convèncer-la del què és més convenient, però la decisió ha de ser voluntat seva.

Per tant, fins que l’òrgan judicial no el demani, l’informe no es pot fer i menys sense l’autorització de la persona pacient. Un informe pel jutge o jutgessa s’hauria de fer en cas que es tingui molt clar que la persona pacient necessita un ingrés involuntari com a mesura de protecció per a ella mateix o  per a terceres persones.

________________________________________________________________

alertaAquests reflexions són fruit de les consultes que han arribat al CEA sobre dilemes ètics en la nostra pràctica assistencial en l’Àmbit de l’Atenció Primària de Salut.

Aquests comentaris que compartim de manera anònima, pretenem que siguin una eina per facilitar la reflexió ètica en conflictes quotidians en què els i les professionals ens podem trobar, entenent sempre que cada situació és única i particular i que no es pot generalitzar. Així, doncs, volem que serveixi per crear debat des del punt de vista de la bioètica, mai substituir-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s