Rebuig de punxada al taló d’un neonat

267bebeEls protocols es fan als hospitals amb la intenció de vetllar per la salut dels i de les pacients que estan ingressats. En aquest cas, la punxada al taló es fa per detectar precoçment una possible hipoglicèmia que pogués conduir a un dany cerebral. No són obligatoris i quan s’imcompleixen cal justificar-ho. En aquest supòsit la justificació era que els pares no volien.

Si no s’arriba a un acord amb els i les professionals que atenen a la persona pacient,  la llei preveu de manera expressa que en cas que la persona que hagi de prestar el consentiment per substitució es negui a donar-lo (els pares), el facultatiu o facultativa responsable pugui demanar la intervenció judicial en interès de la persona que no pot consentir personalment.

Sabem que els i les professionals sanitaris han de millorar i adquirir l’hàbit de demanar permís en general per fer qualsevol actuació que pugui presentar dubtes a la persona pacient o a la seva família i això encara no es fa en molts casos.

________________________________________________________________

alertaAquests reflexions són fruit de les consultes que han arribat al CEA sobre dilemes ètics en la nostra pràctica assistencial en l’Àmbit de l’Atenció Primària de Salut.

Aquests comentaris que compartim de manera anònima, pretenem que siguin una eina per facilitar la reflexió ètica en conflictes quotidians en què els i les professionals ens podem trobar, entenent sempre que cada situació és única i particular i que no es pot generalitzar. Així, doncs, volem que serveixi per crear debat des del punt de vista de la bioètica, mai substituir-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s