CEAAPICS. Què som? Què fem?

logo CEAAPICS          El Comitè d’Ètica Assistencial d’Atenció Primària del ICS (CEAAP ICS) som un grup de persones vinculades laboralment a l’ICS i a la Facultat de Filosofia de  la Universitat de Barcelona, que partim d’inquietuds relacionades amb la Bioètica.

La nostra Missió dins de l’ICS, és donar suport als i a les professionals per a una Assistència Primària  ètica i equitativa, basada en les persones.

La nostra visió i els nostres valors són els que es troben recollits en el Codi Ètic de l’ICS: Confiança, Equitat, Respecte, Responsabilitat, Integritat, Competència, Cooperació i Innovació. Així mateix, partim dels principis generals de la Bioètica Moderna.

El Comitè d’Ètica Assistencial en Atenció Primària de l’IDIAP Jordi Gol va ser acreditat el 25 de setembre de 2003. Des de la seva constitució ha debatut les consultes rebudes, ha redactat recomanacions i dictàmens, alertes de gestió, confeccionat documents d’interès, participat en les jornades dels CEA de Catalunya, en l’elaboració del Codi Ètic de l’ICS i ha procurat donar resposta a les consultes fetes pels i per les professionals

Mitjançant  la  resolució aprovada el 6 de març de 2013 el CEA d’AP de l’IDIAP Jordi Gol s’adscriu a l’ICS passant a denominar-se Comitè d’Ètica Assistencial en Atenció Primària de l’ICS (CEAAPICS), amb la pretensió de continuar treballant conjuntament per l’ètica assistencial de l’Atenció Primària de l’ICS de Catalunya.

El CEAAPICS recull les consultes ètiques que  sorgeixin als i a les professionals  en el desenvolupament de la tasca d’atenció a la ciutadania i/o la pràctica assistencial i que els comportin conflictes o dilemes ètics.

Les consultes es poden fer arribar al CEA mitjançant el correu electrònic cea.ics@gencat.cat o del bloc CEAAPICS wordpress.

Les consultes es treballen seguint una metodologia deliberativa en grup i s’elaboren respostes ajustades a cada cas; a més a més,  si es creu convenient fer-les extensives, s’elaboren recomanacions generals. Els dilemes ètics més sovint consultats tenen a veure amb el final de vida, les decisions dels i de les pacients, la confidencialitat i la inferència que tenen canvis organitzatius en la tasca diària. Les consultes més freqüents i els documents poden consultar-se al Bloc

També donem suport a la de creació  de grups  i a la formació en ètica dels equips d’atenció primària.

Podeu trobar informació de la nostra tasca i de temes relacionats amb la Bioètica al bloc.

Us animem a participar!

 

Deixa un comentari