Pacient epilèptic i carnet de conduir

239epilepsiablavaDavant d’un nou diagnòstic d’epilèpsia a un/a pacient que treballa com a conductor/a creiem que l’actuació del facultatiu/va ha de consistir en prestar assistència, a informar de les conseqüències que pot tenir la seva malaltia en relació a la seva feina, i a deixar constància a la història clínica de la informació facilitada i de què la persona pacient és coneixedora dels riscos.

Entenem que el facultatiu/va no pot ser garant de l’actuació del seu o de la seva pacient, atès que aquest/a és l’únic/ca responsable de les seves accions, inclosa la de conduir vehicles, en l’exercici de la seva autonomia.

Malgrat això, sí se li pot recordar que té la obligació legal i moral de comunicar-ho a la seva empresa.

Pel que fa a l’obligatorietat de comunicar a les autoritats de trànsit sobre la malaltia d’aquesta persona, considerem que la cessió de dades  entre administracions públiques requereix el consentiment de la persona interessada, a no ser que ho permeti una llei o sigui per a finalitats històriques, estadístiques o científiques. Si aquestes circumstàncies no donen, s’ha de respectar la seva confidencialitat.

________________________________________________________________

alertaAquests reflexions són fruit de les consultes que han arribat al CEA sobre dilemes ètics en la nostra pràctica assistencial en l’Àmbit de l’Atenció Primària de Salut.

Aquests comentaris que compartim de manera anònima, pretenem que siguin una eina per facilitar la reflexió ètica en conflictes quotidians en què els i les professionals ens podem trobar, entenent sempre que cada situació és única i particular i que no es pot generalitzar. Així, doncs, volem que serveixi per crear debat des del punt de vista de la bioètica, mai substituir-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s